Registreren Inloggen

“Meer Incasseren en Minder Faillissementen” - Worldhotel Wings Rotterdam

Datum: donderdag 23 november 2017
Tijd: 13:30 - 17:00
Contactpersoon: Pancras Pouw (Stuur mij een e-mail)
Locatie: Worldhotel Wings Rotterdam, Rotterdam Airportplein 55, 3045 AP Rotterdam

“Meer Incasseren en Minder Faillissementen”

– Seminar – beUnited Academy –

BitterBallenBorrel “Meer Incasseren en Minder Faillissementen”  Seminar  beUnited Academy

 

BeUnited Academy – Samen Slimmer Ondernemen Seminars:

“Meer Incasseren en Minder Faillissementen”

 

Het Seminar

Deze seminar serie wordt in nauwe samenwerking met EasyJustice georganiseerd. EasyJustice verzorgt de gratis juridische ledenservice voor alle leden van beUnited. De seminars zijn toegankelijk voor leden en niet-leden. De onderwerpen sluiten naadloos aan bij de praktijk van alle dag voor ondernemers als ZZP-ers, klein- en middenbedrijf.

 

“Meer Incasseren en Minder Faillissementen”

Het seminar gaat over het incasseren van vorderingen vanuit de samenhang in de keten en het  belang van het voorkomen van faillissementen. Wist U dat de concurrente schuldeisers in faillissementen gezamenlijk meer dan 3,5 miljard per jaar afschrijven en dat we in Nederland het laagste percentage doorstarts in Europa kennen? Een tweetal gespecialiseerde sprekers en een ervaringsdeskundige ondernemer zullen vanuit de praktijk tips, trucs en oplossingen aandragen waar u direct mee aan de slag kunt. De onderwerpen die tijdens dit seminar aan de orde komen zijn:

– De incassopraktijk, wat is wel of niet toegestaan
– Waarom afnemers niet betalen en wat u daar aan kunt doen
– De ins en outs van insolventie bij afnemers en bij uzelf, wat houdt het in, hoe te voorkomen, hoe te genezen
– Wat gebeurt er bij een faillissement, wat kan en mag er nog?
– Waarom je beter niet failliet kunt gaan en in Nederland als schuldeiser meestal niks krijgt
– Waarom voorkomen en oplossen extreem veel goedkoper zijn dan genezen
– Hoe kun je effectief en betaalbaar gebruik van advocaten en juristen?
– Hoe we via samenwerking  meer doorstarts kunnen realiseren en faillissementen kunnen voorkomen.

Investering

De investeringskosten van deelname bedragen € 125 per persoon waarbij koffie en thee zijn inbegrepen. Leden van beUnited betalen € 95.

 

Garantiefonds voor Advocaatkosten 

Alle deelnemers aan het seminar zijn automatisch een jaar premium lid bij Easyjustice.com waardoor ze gebruik kunnen maken van het Garantiefonds voor Advocaatkosten waaronder standaard ook de kosten van een incassoprocedure vallen. Klik hier voor meer informatie over het beUnited basis en premium lidmaatschap van EasyJustice.com.

 

Aanmelden

Klik HIER om u aan te melden voor het seminar of de gratis ledenservice. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met de voorwaarden van het lidmaatschap en een betaal-link. Uw betaling geldt dan als acceptatie van de voorwaarden en effectuering van uw premium lidmaatschap.

 

PROGRAMMA

Het seminar vindt plaats voorafgaand aan een BitterBallenBorrel op dezelfde locatie.. We starten met een ontvangst met koffie en thee  om 13.30 uur. Het seminar begint om 14.00 uur. Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur            Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur            Opening door de dagvoorzitter
14.15 uur             Incasso in de praktijk
14.45 uur            Waarom je in Nederland beter niet failliet kunt gaan:
                               – Een onwaarschijnlijk verhaal van een succesvolle ondernemer
15.45 uur            Effectief en betaalbaar gebruik maken van advocaten en juristen
16.45 uur            Vragen aan de sprekers en afsluiting door de dagvoorzitter

– Aansluitend is er de mogelijk om te netwerken bij BitterBallenBorrel Rotterdam

 

De sprekers

 

Pancras Pouw (dagvoorzitter )

Pancras Pouw is een door de wol geverfde ondernemer en bedenker, oprichter en huidig voorzitter van beUnited coöperatie u.a., een vereniging van, vóór en dóór ondernemers. beUnited heeft als doel ondernemers, directeuren en managers in het midden- en kleinbedrijf te verenigen, inspireren, informeren, verbinden en intensief te ondersteunen bij het het verder professionaliseren, versterken en vergroten van de onderneming. Met haar ruim 100.000 leden in > 25 steden is beUnited het sterkste zakelijke ondernemers netwerk in Nederland.

BitterBallenBorrel Pancras Pouw voorzitter beUnited cooperatie ua

 

Peter Postema

Peter Postema is een begrip in de Nederlandse incassowereld, met jarenlange ervaring bij landelijk en internationaal werkende incasso organisaties. Door middel van praktijkverhalen zal hij een luchtig beeld schetsen van de (on)mogelijkheden op incasso gebied en worden praktische handvatten ten behoeve van het debiteurenbeheer gegeven.

BitterBallenBorrel Peter Postema Heijkoop & partners

 

Peter van Leeuwen

Peter van Leeuwen is het klassieke voorbeeld van een ondernemer die met niets is begonnen en met hard werken een groot vermogen bij elkaar had verdiend. Intussen is hij mede door de crisis terug bij af. De manier waarop dat is gegaan en wat hem na zijn faillissement is overkomen, grenst aan het onwaarschijnlijke. Hij zal vertellen hoe hij zijn bedrijf is begonnen en heeft uitgebouwd. Hij geeft zijn visie over waar het  fout is gegaan en over de rol die de banken en de crisis daarbij speelden. Vervolgens zal hij zijn ervaringen met het insolventieproces en met curatoren en bewindvoerders delen. Zijn verhaal is leerzaam en boeiend om te horen voor iedere ondernemer en schuldeiser.

BitterBallenBorrel Peter van Leeuwen easyjustice com

Rob van Rooij

Rob van Rooij houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met innovatie in juridische dienstverlening en het verbeteren van de toegang tot het recht. Juridische ondersteuning is lastig te krijgen wanneer het water je als ondernemer hoog aan de lippen staat. Een van de lessen uit de crisis is dat het grootste deel van de rekening voor faillissementen terecht is gekomen bij de concurrente schuldeisers. Het zijn met name de toeleveranciers en ZZP-ers die geld tegoed hadden van een gefailleerde die achter het net vissen. Rob van Rooij laat zien welke lessen we geleerd hebben in de crisis en wat we daar tegen kunnen doen. Hij geeft aan hoe ondernemers door samen te werken faillissementen kunnen voorkomen en hoe we in het belang van de schuldeisers  een vuist kunnen maken tegen een curator die een doorstart frustreert.

BitterBallenBorrel Rob van Rooijen easyjustice com

 

Locatie

Worldhotel Wings Rotterdam
Rotterdam Airportplein 55
3045 AP, Rotterdam

Worldhotel Wings Rotterdam is Vergaderen in Stijl

De uitstekende banquet- en vergaderfaciliteiten bestaan uit maar liefst 38 zalen en board rooms variërend in grootte.

Privé kantoren zijn voor 1 op 1 meetings beschikbaar, in de multifunctionele banquet hal van 900 m² kunt u tot 1000 gasten ontvangen. Het uitzicht vanuit het Auditorium met 152 bioscoopstoelen is grandioos.

Daarnaast bieden zij een Brainstorm room, een Feng Shui ge-stylde Asian boardroom met karaoke installatie, een Kick-off room,video conferencing een Rooftop Winebar met verwarmd terras en/of eene Sportsbar met maar liefst 18 televisieschermen?

Worldhotel Wings Rotterdam heeft 479 inpandige parkeerplaatsen en 4 parkeerboxen. Alles onder 1 dak!

BitterBallenBorrel Worldhotel Wings Rotterdam

Kaart wordt geladen...